Литва виділить Україні ще 20 млн євро допомоги


16:1808.06.2023

Уряд Литви схвалив виділення 20 млн євро із запозичених від імені держави коштів для участі в ініціативах ЄС і міжнародних ініціативах допомоги Україні та Молдові.

Про це повідомляє ЛБ.

Зазначається, що 10 млн із цих коштів буде спрямовано на внесок до Спеціальної програми антикризових заходів Міжнародної асоціації розвитку групи Світового банку для відновлення України та Молдови, ще 10 млн євро – на внесок до фонду “ЄС для України”, який створюється Європейським інвестиційним банком.

За словами міністра фінансів Гінтаре Скайсте, Литва та інші країни і раніше надавали Україні як фінансову, так і гуманітарну допомогу, але цю підтримку необхідно продовжувати, щоб країна могла протистояти російській агресії.

“Міжнародне співтовариство продовжує рішуче мобілізовувати фінансову підтримку для України, яка захищається. Литва вже неодноразово робила свій внесок у подібні міжнародні ініціативи на підтримку України через ефективно функціонуючі інструменти Європейського союзу і міжнародних фінансових інститутів і входить до числа країн-лідерів з надання допомоги Україні”, – зазначила Скайсте.

Також схвалено проєкт постанови, який уповноважує міністра фінансів підписати угоду між Європейською комісією та Литвою про внески, щоб сприяти покриттю відсоткових витрат за кредитами, наданими ЄС Україні.

Читайте: Україна та Литва підписали Угоду про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube