Молдова запровадить тимчасову заборону на імпорт продовольства з України


06:3707.05.2023

Молдова має намір приєднатися до рішення Європейського Союзу про тимчасове обмеження імпорту зернових з України.

Про це повідомляє сайт Міністерства сільського господарства Молдови, пише ЛБ.

Згідно з повідомленням, йдеться про введення тимчасового обмеження щодо імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику походженням з України. Однак планується дозволити транзит зернових. Сьогодні міністр сільського господарства Молдови поінформував про цей намір українського колегу Миколу Сольського.

За словами Володимира Болі, у молдовських сховищах перебуває значна кількість зернових, і це викликає у фермерів побоювання, що їм не вистачить місця для нового врожаю. При цьому, за його словами, тенденція експорту зерна з Молдови є низхідною, витрати на логістику зросли, а ціни на міжнародних біржах обвалилися.

“Нашим аграріям необхідно максимально ефективно використати запаси зерна та підготуватися до нового сільськогосподарського сезону”, – сказав Боля Сольському.

Міністр сільського господарства Молдови наголосив, що Кишинів солідарний із українським народом, який зазнав агресії Росії, та готовий вести “конструктивний діалог із українською владою” для вирішення проблем фермерів обох держав.

Читайте: В Молдові 9 травня пройде без георгієвських стрічок, інакше – штраф



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube