Немає обмежень для транзиту української сільгосппродукції через Польщу, Угорщину та Словаччину – Мінагрополітики


18:5919.04.2023

Транзит української сільськогосподарської продукції через Польщу запрацює вночі з 20-го на 21-ше квітня 2023 року. Обсяги  транзитних товарів через цю країну, а також через Угорщину та Словаччину не обмежуються.

Проте, до транзиту своєю територією Польща буде застосовувати додатковий контроль. Про ці заходи вже повідомлено учасників ринку. В разі їх уточнення інформацію буде доведено в робочому порядку.

Про це розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час брифінгу зі ЗМІ, інформують в відомстві.

За словами Міністра, суходолом найбільше української продукції, майже  90%, транспортується транзитом через Румунію, на другому місці Польща – 10 %, найменший транзит здійснюється через Угорщину (близько 5-6%) та Словаччину (1,5%). 

Він наголосив, що український уряд, та міністерство агрополітики зокрема, докладають максимум зусиль, щоб мінімізувати втрати аграріїв. Міністр також підкреслив, що продукція українського аграрного сектору не поступається європейській в якості. 

“Я абсолютно впевнений в якості української агропродукції. Вона висококонкурентна, відповідає стандартам європейської якості. Наш аграрний ринок може пишатися тим, що в складних умовах, під час війни, витримує високу європейську конкуренцію з ринком, який має багато дотацій та преференцій, порівняно з українським бізнесом”, – наголосив Міністр. 

Як нагадали в Мінагрополітики, Польща, Словаччина та Угорщина заборонили імпорт української агропродукції. Заборони на транзит немає. Переговори наразі тривають. 

Як повідомляло Інше ТВ, Мінагрополітики України пропонує Польщі узгодити новий Меморандум про взаєморозуміння для ефективного співробітництва та врегулювання транзиту с/г продукції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube