Польща зупинила ввезення агропродукції з України


21:5015.04.2023

У суботу, 15 квітня, офіційна Варшава затвердила заборону на ввезення українського зерна та іншої агропродукції до Польщі, наголосивши при цьому, що це рішення не змінює позиції країни щодо підтримки України у війні з Росією. Про це повідомляє Кореспондент.

“Сьогодні уряд прийняв ухвалу про заборону ввезення до Польщі зерна, а також десятків інших видів продуктів харчування, я не в змозі всі їх перерахувати. Вони передбачені у додатку до цієї постанови – від задекларованого зерна до продуктів з меду, дуже багато продуктів”, – сказав голова правлячої консервативної партії Польщі Право та справедливість Ярослав Качинський.

За його словами, це рішення прийнято з урахуванням “асиметрії між польським та українським сільським господарством, що є наслідком якості землі, значно нижчою за оплату праці в Україні і, нарешті, факту, що в Україні, в основному, на великих площах працюють міжнародні компанії за розгалуженою інфраструктурою”.

Він зазначив, що криза, яка може виникнути внаслідок імпорту українського зерна, вплине на всіх поляків, і наголосив на обов’язку польського уряду захищати інтереси своїх громадян насамперед і додав, що це рішення ухвалене не лише на користь Польщі.

“Це також на користь України, оскільки не на користь наших друзів, щоб Польща поринула в кризу і щоб тут до влади прийшли люди, які змінять цю політику радикальної підтримки України”, – сказав Качинський.

В уряді додали, що такі зміни ніяк не впливають на дружбу з Україною та на підтримку її в агресивній війні з Росією.

Про ухвалені рішення Польща поінформувала українську сторону та готова розпочати переговори щодо врегулювання цього питання у вигляді міждержавної угоди. Качинський додав, що йдеться про фундаментальні речі.

Читайте: Польща уже надала Україні допомоги на майже €11 млрд



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube