Американський регулятор подав до суду на криптовалютну біржу Binance


13:5428.03.2023

Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) подала до суду на найбільшу у світі криптовалютну біржу Binance та її гендиректора та засновника Чанпена Чжао за незаконну діяльність та “навмисне ухилення” від законодавства США. Про це пише Кореспондент.

Зазначається, що позов подано на фоні посилення переслідувань криптокомпаній.

“Протягом багатьох років прокурори США та цивільні слідчі переслідували криптофірми за незаконні пропозиції та недотримання правил, спрямованих на запобігання незаконній діяльності. Але останнім часом темпи такої урядової діяльності різко зросли”, – йдеться у статті.

Як заявила CFTC у своїй скарзі, принаймні з липня 2019 року до цього часу Binance “пропонувала та виконувала угоди з товарними деривативами від імені осіб США”, порушуючи закони країни.

За даними регулятора, компанія не вимагала від клієнтів надавати інформацію, що підтверджує їхню особу до початку торгівлі, і “не змогла впровадити базові процедури відповідності, призначені для запобігання та виявлення фінансування тероризму та відмивання грошей”.

Крім того, Binance навчила VIP-клієнтів зі США оминати контроль за дотриманням вимог.

Глава компанії – мільярдер, який народився в Китаї і переїхав до Канади у віці 12 років, заявив CFTC, що “не згоден з характеристикою багатьох питань, викладених у позові”.

При цьому представник фірми запевнив, що вона продовжить співпрацювати з регулюючими органами. Він також зазначив, що Binance зробила “значні інвестиції”, щоб гарантувати, що на її платформі не буде користувачів зі США.

Нагадаємо, Binance, заснована в Шанхаї у 2017 році, перебуває у центрі світової криптоіндустрії. За даними CryptoCompare, її основна біржа Binance.com минулого року обробила угоди на суму близько 23 трлн доларів.

Читайте: Биткойн опустился ниже $30 000, до минимума за неделю



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube