Виробництво зброї в світі стане трендом на роки чи десятиліття (ВІДЕО)


12:3810.03.2023

Попит на зброю у світі тільки зростатиме й виробництво озброєння стає трендом.

Таку думку сьогодні, 9 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив головний редактор Defense Express Олег Катков.

Він констатував, що зараз кратно збільшуються військові оборонні бюджети в багатьох країнах. Як приклад експерт навів Японію, яка витрачала на оборону 1% ВВП та вирішила протягом кількох років збільшити свій оборонний бюджет удвічі.

“Тут слід згадати, що таке ВВП Японії, і зрозуміти, що після цього держава виходить одразу на третє місце за оборонними витратами після США та Китаю. І це величезні кошти, які будуть спрямовані саме на закупівлю озброєння. Аналогічні процеси відбуваються в Німеччині та Франції, у всіх інших країнах НАТО. І, звичайно, це означає, що потрібно буде більше зброї, більше зброї означає, що буде більший попит”, — сказав Катков.

Він додав, що все це означає, що виробники озброєння збільшують своє виробництво. Експерт нагадав, що німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

“Той самий Rheinmetall за останні 4 місяці скупив у іспанського виробника боєприпаси, бо зараз боєприпаси — те, що вкрай необхідно, й розширює виробництво вибухівки і взагалі навіть артилерійських порохів по Європі. Тобто там є підприємства, створюють підприємства в Угорщині, Румунії і в Болгарії, модернізують виробництво. Франція повертає виробництво артилерійських порохів до себе, тому що вони закрили це виробництво свого часу. Воно зараз розгортається, і там ідеться про те, що кратно збільшуватиметься випуск тих самих боєприпасів. І так по кожній номенклатурі. Там банально зараз Корея вже вриваються на європейський ринок озброєння. Її компанія Hanwha, яка виробляє танки, виробляє самохідні артилерійські установки. Вона заявила, що протягом найближчого року-два збільшить своє виробництво втричі, тому що вони розуміють потребу в танках”, — сказав Катков, констатуючи, що оборонний ринок зараз буде більш ніж жвавий.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube