У Міненерго оцінили закінчення опалювального сезону


06:0705.03.2023

Україна закінчує опалювальний сезон із профіцитом потужності та з достатніми запасами газу та вугілля. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час розширеного засідання президії конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України, повідомляє Кореспондент.

За його словами, всього з жовтня минулого року по енергетичній інфраструктурі України Росією здійснено 31 повітряну атаку, з яких 14 масованих ракетних ударів та 17 – атаки групами дронів-камікадзе.

Українські енергетики, незважаючи на руйнування, змогли зберегти енергосистему цілісної, “колапсу, на який так сподівався ворог, не сталося”.

Міністр наголосив, що вже 21 день поспіль в енергосистемі забезпечується баланс попиту та пропозиції без обмежень споживачів.

“Ми виходимо зі складної зими повністю забезпечені паливом – станом на 3 лютого запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ становлять 1160 тис. тонн. Це на 375 тис. тонн більше, ніж на аналогічну дату минулого року”, – зазначив Галущенко.

Глава Міненерго зазначив, що вже розпочалася підготовка до наступного опалювального сезону. Зокрема, проводяться ремонти пошкоджених потужностей, що генерують, які доцільно відновлювати.

Також передбачається активний розвиток відновлюваної енергетики як промислових об’єктів, так і малої відновлюваної генерації на стороні споживачів.

Читайте: Глава “Нафтогазу” назвав країни, в яких Україна закупила газ на опалювальний сезон



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube