Російський дизель застряг у морі – його не купують через теплу зиму і великі запаси


08:5001.03.2023

Велике скупчення російських нафтопродуктів на кораблях свідчить про те, що світові покупці уникають підсанкційного палива.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Kpler Inc., зібраними Bloomberg, на плавучих сховищах наразі зберігається 1,9 мільйона барелів російського дизельного палива, що є найбільшим показником з жовтня 2020 року. Таке накопичення через три тижні після того, як санкції ЄС набули чинності, вказує на те, що деякі вантажі, завантажені з російських портів, не мають покупців.

Надлишок вантажів – це куля, від якої вдалося ухилитися світовим ринкам, які побоювалися, що запаси палива для вантажних автомобілів та опалення вичерпаються внаслідок санкцій. Побоювання дефіциту спонукали європейських нафтопереробників збільшити виробництво, щоб підготуватися до зими, яка виявилася теплішою, ніж зазвичай, а постачальники імпортували величезні обсяги палива напередодні заборони ЄС на імпорт з Росії. За деякими даними, запаси дизельного пального в хабі Амстердам-Роттердам-Антверпен злетіли до найвищого рівня за останні два роки.

Тривале нарощування російських запасів дизельного палива, які залишаються непроданими в морі, може в кінцевому підсумку вплинути на обсяги переробки та видобутку нафти в Росії, прибутки від якої зараз фінансують другий рік війни в Україні.

Безумовно, погодні умови можуть спричинити певні труднощі з розвантаженням, в результаті чого деякі вантажі тимчасово класифікуються як плавучі сховища. Однак, схоже, що це не стосується північноафриканського узбережжя, де деякі російські вантажі затримуються.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube