Посівні площі в Україні зменшаться на 7 млн га


11:2315.02.2023

Через війну змінюються структура посівних площ та обсяги посівів, зменшення кількості внесення добрив вплине на показники збирання врожаю.

Посівні площі в Україні у 2023 році зменшаться на сім млн га (до 29 млн га) і змінять свою структуру. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, пише Кореспондент.

За словами директора департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігоря Виштака, через війну суттєво змінюються структура посівних площ та обсяги посівів, а зменшення кількості внесення добрив безпосередньо вплине на показники валового збору врожаю.

Водночас для внутрішнього споживання по всіх групах продовольства Україна буде забезпечена. очікується зміна експортного потенціалу.

“Буде посіяно набагато менше кукурудзи, тоді як це одна з основних зернових культур, яка йшла на експорт”, – розповів Виштак.

Також він зазначив, що держава зосередиться на підтримці малих аграріїв, тому зараз працює над продовженням програми з виплати дотацій і субсидій на гектар земель, що обробляються, і на голову рогатої худоби.

За словами Виштака, нагальна потреба їхньої підтримки пов’язана і з тим, що саме невеликі аграрії здебільшого займаються овочівництвом, дефіцит якого ми зараз спостерігаємо на внутрішньому ринку.

Директор департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики додав, що попит на українське зерно, олійні культури та продукти переробки залишається досить високим із боку іноземних покупців. А всі ризики та логістичні труднощі покриваються нижчою покупною ціною від фермера. Тому основною проблемою наступної посівної буде брак фінансових ресурсів.

Читайте: Посівні площі в Україні скоротилися на чверть. Як ще вплинула війна на агросектор



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube