Близько 40% іноземних компаній не бажають залишати ринок рф – KSE


12:1914.02.2023

Близько 40% компаній з іноземними інвестиціями після початку повномасштабної війни рф проти України продовжують працювати в росії без обмежень. Про це йдеться у щотижневому моніторингу KSE Institute у межах проекту «Самосанкції» про вплив виходу іноземного бізнесу на економіку рф, передає УНН.

«Станом на 12 лютого лише 6,2% іноземного бізнесу повністю згорнули діяльність та остаточно покинули російський ринок. Натомість 39,7% компаній з іноземними інвестиціями продовжують працювати в рф без обмежень», – ыдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що наразі 191 (6,2%) міжнародна компанія повністю припинила діяльність у росії. За останній тиждень до категорії зі статусом «вийшли» долалося 8 компаній. Водночас 1169 (38%) іноземних бізнесів згорнули операції та заявили про намір покинути рф.

Разом з тим, 1223 (39,7%) компанії поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 496 (16,1%) іноземних бізнесів призупинили нові інвестиції в росію та продовжують вичікувати.

«За підрахунками експертів KSE Institute, 191 компанія, які залишили ринок росії, мали щонайменше 326,6 тис. осіб робочого персоналу, їхній річний дохід складав 45,2 млрд дол., капітал компаній оцінювався у 35,2 млрд дол., а вартість активів сягала 41,2 млрд дол. Міжнародні бізнеси, які перебувають у процесі виходу, мали 199 тис. осіб персоналу, 42,2 млрд дол. річного доходу, 17,5 млрд дол. капіталу та 18 млрд дол. активів», – зазначається в повідомленні.

Повідомляється, що бізнеси, які завершили вихід, мали чималий вплив на економіку росії. У них працювало 23% персоналу, занятого в іноземних компаніях на російському ринку, їм належало близько 14,4% активів та 20,2% капіталу. За останній довоєнний рік вони сплатили 3,3 млрд дол. податків до федерального бюджету та згенерували 15% від усієї виручки іноземних компаній, які на той час працювали у РФ.

За оцінками KSE Institute, менші компанії з нижчими доходами воліють залишатися в росії і відмовляються від будь-яких самообмежень, а бізнеси з більшими доходами вичікують, знизивши обсяги своїх інвестицій.

Читайте: На 50 років: Зеленський ввів санкції проти 199 росіян і одного українця



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube