Москва проти продовження “зернової угоди”, якщо з неї не знімуть певні санкції


07:3314.02.2023

У Росії вважають “недоцільним” продовження “зернової угоди”, якщо з Москви не буде знято санкції, що впливають на сільськогосподарський експорт.

Про це заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Вершинін в інтерв’ю росЗМІ RTVI.

За його словами, Москва незадоволена деякими аспектами угоди, оскільки вона здійснюється несправедливо через санкції щодо російського сільськогосподарського експорту.

“Без відчутних результатів щодо реалізації меморандуму Росія – ООН, насамперед щодо реального зняття санкційних обмежень із російського сільгоспекспорту, концепція стамбульських пакетних домовленостей і просте продовження українського документа недоцільні”, – заявив Вершинін.

Минулого тижня заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко заявив, що робота з розблокування російського експорту в рамках “зернової угоди” йде незадовільно, і звинуватив ЄС у невиконанні своїх обіцянок.

Російський сільськогосподарський експорт не був прямо спрямований на західні санкції, але Москва стверджує, що блокування її платіжних, логістичних і страхових систем є “перешкодою” для експорту власного зерна і добрив.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube