Нафта дешевшає на тлі побоювань щодо попиту і очікувань даних про інфляцію у США


19:5013.02.2023

Ф’ючерси на нафту марки Brent з постачанням у квітні у понеділок під час торгів впали в ціні до 85,56 долара за барель, передає УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 15:47, вартість ф’ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,96%.

При цьому ціна березневих ф’ючерсів на нафту марки WTI впала до 78,93 долара за барель, втративши 0,99%.

Деталі

Ціни на нафту знизилися в понеділок, на тлі того, як інвестори зосередилися на короткострокових побоюваннях щодо попиту напередодні ключових даних щодо інфляції в США, повідомляє Reuters.

“Ціни на сиру нафту знижуються, оскільки трейдери очікують потенційного послаблення прогнозу попиту на сиру нафту, оскільки основний звіт про інфляцію може змусити ФРС набагато агресивніше посилити політику”, – сказав старший аналітик OANDA Едвард Мойя, маючи на увазі дані про споживчі ціни у США, які мають бути опубліковані 14 лютого.

«Цей тиждень може стати вирішальним моментом у тому, наскільки сильна рецесія цін на Волл-стріт», – додав він.

Федеральна резервна система США підвищує процентні ставки, щоб приборкати інфляцію, що викликає побоювання, що цей крок уповільнить економічну активність та попит на нафту.

У той же час побоювання з приводу постачання дещо зменшилися після того, як у понеділок з турецького порту Джейхан відплив вантаж азербайджанської нафти, перший після руйнівного землетрусу в регіоні 6 лютого.

Читайте: Алхімія на нафті. Є перша підозра за схему привласнення 40 млрд. грн. на «Укрнафта» і «Укртатнафта» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube