Австрійський банк Raiffeisen та італійський UniCredit продовжують заробляти в Росії, але тиск на них посилився, – СМI


22:0513.02.2023

Декілька європейських банків, зокрема австрійський Raiffeisen та італійський UniCredit, продовжують заробляти в Росії. Але після того, як у Росії набули чинності канікули для сплати кредиту, що надається окупантами, а також зобовʼязання для банків списати всі заборгованості в разі смерті або каліцтва військових, тиск на закордонних кредиторів зріс, пише ЛБ з посиланням на Reuters.

Схема полегшення позик викликала критику не тільки з боку центрального банку України, який заявив, що звернувся до Raiffeisen та інших банків з проханням припинити ведення бізнесу в Росії, але також з боку інвесторів, стурбованих будь-яким репутаційним впливом.

Raiffeisen і UniCredit глибоко вкорінені в російську фінансову систему і є єдиними іноземними банками в списку центрального банку з 13 “системно важливих кредитних установ”, що підкреслює їх важливість для економіки Росії, яка бореться з широкими санкціями Заходу. Їхня роль у підтримці російської економіки в критичний для президента РФ Володимира Путіна час спонукала деяких інвесторів оприлюднити свої побоювання.

Банки в Росії реструктурували боргів російських військових та їхніх родин на 800 млн євро. Raiffeisen заявив, що лише 0,2% його російських позик постраждали від “накладеного урядом кредитного мораторію”.

UniCredit каже, що здебільшого працює у Росії не з фізичними особами, а з бізнесом.

Читайте: Банк Credit Suisse заморозив $19 млрд. російських грошей – третину всіх задекларованих російських активів у Швейцарії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube