Німеччина відкрила свій другий LNG-термінал з прийому скрапленого газу


11:5415.01.2023

Німеччина в суботу відкрила свій другий термінал з прийому скрапленого природного газу, що є частиною її прагнення покласти край залежності від російських енергоносіїв.

Про відкриття повідомило агентство АР, пише “Європейська правда”.

Канцлер Олаф Шольц взяв участь у церемонії відкриття в Любміні на узбережжі Балтійського моря, яка відбулася менш ніж через місяць після того, як він відкрив перший німецький LNG-термінал у Вільгельмсгафені на Північному морі. 

Очікується, що ще кілька терміналів будуть введені в експлуатацію в найближчі місяці, в тому числі ще один в Любміні.

Термінали є частиною зусиль із запобігання енергетичній кризі. Крым того, до цих зусиль входять тимчасова реактивація старих нафтових і вугільних електростанцій та продовження терміну експлуатації трьох останніх атомних електростанцій Німеччини, які мали бути вимкнені наприкінці 2022 року, до середини квітня.

Через кілька днів після вторгнення Росії в Україну в лютому Шольц оголосив, що його уряд вирішив швидко побудувати перші LNG-термінали.

Німеччина також працювала над заповненням своїх газосховищ напередодні зими. Минулого тижня німецький мережевий регулятор заявив, що дефіцит газу цієї зими “стає все менш імовірним”.

“Ми переживемо цю зиму … поставки газу не порушені, і ми можемо забезпечити їх повсюдно в Німеччині, на відміну від того, чого багато хто довго побоювався”, – сказав Шольц в суботу.

“Економічна криза також не змогла матеріалізуватися в Німеччині”, – додав він.

Шольц високо оцінив швидкість, з якою були побудовані перші термінали, і сказав, що спеціальне регазифікаційне судно, необхідне для третього терміналу Німеччини в Брунсбюттелі на узбережжі Північного моря, прибуде наступного тижня.

Як повідомляло Інше ТВ, перший танкер Maria Energy, завантажений скрапленим газом зі Сполучених Штатів Америки, пришвартувався до LNG-терміналу у німецькому Вільгельмсхафені вранці 3 січня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube