Кувейт відправить до Європи уп’ятеро більше палива


16:0410.01.2023

Кувейт планує збільшити цього року експорт дизельного та авіапалива до Європи уп’ятеро. Частково це допоможе європейським країнам подолати наслідки ембарго на імпорт нафти з Росії.

Як повідомляє Bloomberg, обсяг поставок дизпалива з Кувейту має зрости до 50 тисяч барелів на день, пише «Польське Радіо».

Країна Перської затоки також має намір подвоїти обсяги експорту авіапалива, досягнувши п’яти мільйонів тонн щорічних продажів у Європу.

Наприкінці минулого року країни ЄС щодня купували у Росії майже мільйон триста тисяч барелів нафтопродуктів, з яких близько половини становило дизельне паливо. Після 5 лютого, коли набуде чинності заборона ЄС на імпорт сировини з Росії, ціни на дизельне паливо на континенті можуть істотно зрости, прогнозують аналітики паливного ринку.

Останніми роками Кувейт витратив десятки мільярдів доларів на модернізацію та будівництво нових нафтопереробних заводів, аби збільшити виробництво дизельного та авіаційного палива на експорт.

Кувейт — не єдина країна Близького Сходу, яка має намір збільшити експорт нафтопродуктів до Європи цього року. Подібні плани має влада Саудівської Аравії та Об’єднаних Арабських Еміратів.

Як повідомляло Інше ТВ, Нафта знову дешевшає: що вплинуло на світові ціни



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube