Стали відомі збитки телекомунікаційної інфраструктури України від війни


16:2407.01.2023

Країна-агресор Росія в односторонньому порядку змінила українські телефонні коди на російські.
Збитки телекомунікаційної інфраструктури України, завдані окупантами в ході військових дій, сягають близько $1,8 мільярда. Такі підрахунки наводить Міжнародна телекомунікаційна спілка (ITU), яка є структурною організацією ООН, пише Кореспондент.

“Україні знадобиться щонайменше $1,79 мільярда, щоб відновити свій телекомунікаційний сектор до рівня, який був до початку війни”, – йдеться у документі.

У звіті сказано, що ця статистика далеко не остаточна і охоплює лише перші півроку війни.

У документі йдеться про суттєві пошкодження та руйнування телекомунікаційної інфраструктури у більш ніж 10 із 24 регіонів України.

У документі зазначено, що агресор “чи повністю знищив, чи захопив інфраструктуру телекомунікаційного зв’язку та критично важливу інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях, а також у зоні бойових дій”.

Також Росія в односторонньому порядку змінила українські телефонні коди на російські. А кіберзлочинці скоїли 1123 кібератаки на українську інфраструктуру.

Раніше повідомлялося, що з початку повномасштабної війни російські окупанти завдали Україні збитків на суму понад 700 млрд доларів.

Читайте: До Снігурівки на Миколаївщині повертається українське телебачення та дротовий інтернет



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube