Коломойський і Боголюбов почали оскаржувати рішення про вилучення у них акцій «Укрнафти» і «Укртатнафти»


17:4218.12.2022

Компанії Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова почали оскаржувати рішення держави про вилучення у них акцій Укрнафти та Укртатнафти. 

Про це йдеться у судовому реєстрі, повідомляє «ЛіГА.Новини».

На початку грудня кіпрська компанія Littop Enterprises Limited звернулася до суду з вимогою повернути вилучені у неї акції Укрнафти.

Позовна заява компанії, яка надійшла до Господарського суду Києва 8 грудня, складалася із 18 пунктів, серед яких вимога витребувати із державної власності на користь Littop Enterprises 13,6% акцій Укрнафти, а також визнати недійсними всі рішення позачергових загальних зборів акціонерів компанії, які відбулися 7 і 9 листопада 2022 року.

Компанія дала зрозуміти, що не проти тимчасового вилучення майна Укранфти для потреб оборони, але вимагає підтвердити за нею право власності на акції Укрнафти. Як варіант, вона запропонувала розглянути питання надання Укрнафті мобілізаційних завдань.

Суд поки що не став розглядати позовну заяву Littop Enterprises та повернув її.

Він аргументував це тим, що компанія в одній заяві фактично об’єднав три позови (про повернення акцій, про скасування рішень акціонерних зборів, про скасування реєстраційних дій в держреєстрі), не пов’язані між собою підставою виникнення або поданими доказами.

Як повідомляло Інше ТВ, 6 листопада НКЦПФР прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій ПАТ “Укрнафта”, ПАТ “Укртатнафта”, АТ “Мотор Січ”, ПрАТ “АвтоКрАЗ” та ПрАТ “Запоріжтрансформатор”. Таким чином регулятор дозволив списання акцій вказаних підприємств з рахунків приватних осіб, у власність держави.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube