Яким буде курс гривні до кінця року та від чого залежатиме у наступному – розповів економіст


17:5316.12.2022

Наразі гривня стабільна, і кардинально вплинути на курс зможуть лише різкі зміни на фронті. Наприклад, активний наступ ЗСУ та різка зміна лінії фронту спричинять ревальвацію гривні. Про це в коментарі УНН розповів економіст Олександр Охріменко.

«Вплинути на курс радикально можуть лише якісь кардинальні зміни на фронті. Наприклад, якщо українська армія різко перейде в наступ і дійсно почне змінюватись ситуація, це вплине на курс. Тоді навіть ті, хто зараз просто спостерігає, будуть більше чекати перемогу, і надходження валюти в країну зросте. Але якщо ці зміни дійсно будуть. До кінця року гривня буде стабільною, не очікується курс долару більше ніж 40 гривень, бо зараз він задовольняє і одну, й іншу сторони. Тому змін немає і не передбачається», – розповів Охріменко.

Що стосується наступного року, то економіст зазначив, що курс гривні залежатиме від фінансової допомоги від партнерів. Якщо вона надходитиме в тих розмірах, які анонсували західні країни, то девальвації гривні не буде. Проте, якщо коштів надходитиме менше, то варто все ж очікувати девальвацію національної валюти. Також на курс гривні впливатиме і тривалість війни.

«Тривалість війни матиме значення. Чим швидше настане перемога, тим краще. Це однозначний фактор. Затяжна війна негативно вплине на курс і спричинить погіршення ситуації», – зазначив експерт.

Читайте: Ще одна європейська країна припинить обмін готівкової гривні на місцеву валюту



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube