В Україні розпочав роботу “банкоматний роумінг”


22:1210.12.2022

Найбільші банки України запровадили так званий “банкоматний національний роумінг”. Він передбачає встановлення єдиних розширених лімітів та скасування додаткових комісій на зняття готівки власниками карток інших банків у банкоматах, повідомив напередодні Нацбанк, пише Кореспондент.

“Сьогодні ми вже отримали від десяти банків-власників банкоматних мереж інформацію про те, що тарифи для карток інших банків за видачу коштів скасовано. Тобто ти користуєшся цим банкоматом, як банкоматом свого банку”, – сказав заступник голови НБУ Олексій Шабан в ефірі Українського радіо.

За його словами, його ідея полягає в тому, що всі банки для власників карток інших банків встановили ліміти видачі готівки такі ж, як і для своїх клієнтів. Ліміт може бути 10-20 тисяч гривень.

“Ми вважаємо, що цієї суми достатньо не лише щоб задовольнити справжні потреби, але й щоб сформувати певний запас готівки”, – додав Шабан.

Нагадаємо, наприкінці листопада ПриватБанк встановив єдині ліміти переведення в готівку в мережі банкоматів банку зі своїх карток та інших українських банків на рівні 20 тисяч гривень.

Читайте: Нацбанк ініціює “банкоматний національний роумінг”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube