АМКУ відкрив справу проти українського винороба через упаковку – майже не відрізнити від італійського продукту (ФОТО)


10:2703.12.2022

Антимонопольний комітет (АМКУ) відкрив справу проти Ізмаїльського виноробного заводу через пакування сидру “Вінград Фраголіна”, яке практично ідентичне з оформленням упакування напою, виготовленого на основі вина “Фраголіно Б’янко”.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Справа відкрита за заявою компаній ГСХ Трейдмаркс Лімітед та офіційного імпортера та дистриб’ютора цього напою – Глобал Спірітс Європа, уточнюють в АМКУ.

У ході розслідування АМКУ встановив, що пляшки, пробки та етикетки сидру “Вінград Фраголіна” та напою “Фраголіно Б’янко” мають схожий дизайн упакування. Зокрема, етикетки обох напоїв – білого кольору із зеленою смугою у золотому обрамленні у верхній частині, а назва напою вказана у центрі етикетки на білому тлі темними літерами тощо.

АМКУ відкрив справу проти українського винороба через упаковку - майже не відрізнити від італійського продукту (ФОТО) 1

Також АМКУ встановив, що вино “Фраголіно Б’янко” реалізується на українському ринку з 2020 року, тоді як сидр “Вінград Фраголіна” згідно з інформацією на його етикетці – з 2021 року.

АМКУ відкрив справу проти українського винороба через упаковку - майже не відрізнити від італійського продукту (ФОТО) 2

На думку АМКУ, використання Ізмаїльським винзаводом зазначеного оформлення свого товару може призвести до змішування з діяльністю заявників. Це є порушенням статті 4 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube