Amazon виділить на підтримку України $75 млн – Мінцифри


18:3901.12.2022

Amazon передасть Україні 75 млн доларів підтримки. Крім того, компанія підписала меморандум про співпрацю на 2023 рік. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише Кореспондент.

“На початку повномасштабної війни Amazon AWS одними з перших допомогли утримати цифрову інфраструктуру країни. Компанія надала сервіси на мільйони доларів для зберігання близько 100 державних реєстрів. Це дозволило працювати реєстрам навіть під час російських обстрілів та аварійних відключень електрики, а українцям отримувати держпослуги онлайн”, – наголосив український чиновник.

За словами Федорова, підконтрольне йому відомство “продовжує співпрацю з Amazon у галузі хмарних технологій”.

“З перших днів повномасштабного вторгнення дія зберігає в AWS копію серверної системи програми і щодня створює резервні копії. Це робить дію і цифрову державу загалом стійкішою. ​​Тому що хмарну інфраструктуру неможливо знищити ракетою”, – додав він.

Глава Мінцифру додав, що компанія допомагає тисячам українців освоїти IT-спеціальності.

“Цифрова освіта, запущена у жовтні за підтримки польського уряду. За місяць до програми приєдналися вже понад 11 тисяч українців, які скоро зможуть стати айтішниками”, – розповів міністр.

Федоров подякував Amazon AWS за підтримку України, а також за допомогу “у побудові цифрової держави”.

Читайте: Українські підприємці можуть рік продавати товари на Amazon без комісії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube