Колишній посол Джеффрі Пайєтт став координатором з енергетичної допомоги США


21:1409.11.2022

Держдепартамент США призначив помічника держсекретаря та посла в Україні у 2013-2016 роках Джеффрі Пайєтта координатором з надання допомоги у відновленні української енергетичної інфраструктури, пошкодженої російськими атаками.

Про це повідомив на брифінгу представник відомства Нед Прайс.

“Пайєтт очолить зусилля від імені уряду США, тісно координуючи свої дії з департаментами та агентствами, а також з нашими міжнародними партнерами”, – уточнив Прайс.

На початковому етапі Пайєтт координуватиме роботу з визначення поточних потреб для відновлення та ремонту енергооб’єктів. Також допомога США буде спрямована на зміцнення стійкості української енергетичної інфраструктури.

США мають намір координувати допомогу з країнами G7 та іншими партнерами для оптимізації постачання необхідного обладнання.

У держдепі нагадали, що на початку листопада країни G7 створили координаційний механізм для допомоги Україні у ремонті, відновленні та захисті її критично важливої енергетичної та водної інфраструктури.

Вже 13 грудня у Парижі відбудеться міжнародна конференція щодо підтримки стійкості України. Сполучені Штати братимуть активну участь у цій зустрічі, додали у держдепі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube