Криворізький ПГЗК Ахметова відновлює від сьогодні виробництво


08:0207.11.2022

Криворізький Південний гірничо-збагачувальний комбінат (ПГЗК) з 7 листопада відновлює виробництво після виходу з 1 липня у вимушений простій через військову агресію РФ.

Про це повідомляє пресслужба комбінату.

Оперативний бізнес-план на листопад становитиме 173 000 тонн залізорудного концентрату. Продукцію спрямують на металургійні підприємства Каметсталь та Запоріжсталь, йдеться у повідомленні.

Запланований обсяг виробництва розподілено між двома рудозбагачувальними фабриками комбінату. Обидва структурні підрозділи працюватимуть цілодобово. Надалі працюватимуть чотири технологічні секції.

Виробництво також розпочинається в кар’єрі ПГЗК, де планується видобути та спрямувати на перероблення 398 000 тонн залізної руди.

План виробництва на листопад становить 13,4%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Причина зменшення обсягів – припинення відвантаження продукції морем із портів Одеси. На скорочення виробництва також впливає дефіцит електроенергії, що виник з початку жовтня.

Південний гірничо-збагачувальний комбінат – перше підприємство Кривбасу та Східної Європи з видобутку відкритим способом та збагачення бідних залізних руд. ПГЗК — один з основних виробників залізорудного концентрату в Україні. Належить групі Метінвест та компанії Lanebrook Ltd. За підсумками 2021 року Південний ГЗК збільшив випуск залізорудного концентрату на 5,5% порівняно з 2020 роком – до 13,5 млн т. Виробничий показник є найвищим за останні 30 років.

Нагадаємо, Ахметов під час війни втратив найбільше з українського списку Forbes



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube