В ООН оцінили втрати ринку праці України


06:0601.11.2022

Через вторгнення Росії український ринок праці втратив, приблизно, 2,4 млн. робочих місць, таким чином зайнятість впала на 15,5%, порівняно з минулим роком. Про це свідчить доповідь Міжнародної організації праці (установа системи ООН), передает Кореспондент.

При цьому в квітні організація прогнозувала втрату 4,8 млн. робочих місць.

Поліпшені дані пояснюються зменшенням територій України, які перебувають під окупацією або з активними бойовими діями. Але таке часткове відновлення ринку праці є скромним і дуже крихким, зазначають у МОП.

В організації вважають, що велика кількість переселенців та біженців, які шукають роботу в Україні та за кордоном, посилює проблеми та може призвести до зниження зарплат.

За оцінками МОП, біженцем є 10,4% усієї довоєнної робочої сили України. Ця група з 1,6 млн осіб складається, переважно, з жінок, багато з яких раніше працювали у сфері освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення. Згідно з опитуванням, на сьогодні 28% українських біженців знайшли роботу з найму або самозайняті в країнах, що їх приймають.

“Наслідки конфлікту відчуваються на ринках праці сусідніх країн, що може призвести до політичної дестабілізації та дестабілізації ринку праці в цих країнах. Ще далі, у Центральній Азії та в усьому світі, вони знаходять своє відображення у більш високих та нестійких цінах, зростанні відсутності продовольчої безпеки та бідності”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Без росії: Україна Туреччина й ООН погодили план пересування 14 суден у рамках «зернової ініціативи» – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube