У Мінагрополітики побачили зупинку росту цін на яйця


20:3628.10.2022

Зростання ціни на курячі яйця в Україні майже зупинилося, вважають у Мінагрополітики і зазначають, що закупівельні ціни на тендерах на яйця стабілізувалися, а в роздріб зростання цін на яйця сповільнилося, пише УНН.

“Закупівельні ціни на тендерах на курячі яйця стабілізувалися. Як і очікувалось, зростання майже зупинилось – 20 жовтня середня закупівельна ціна торговельними мережами становила 59,6 грн за 1 десяток (+3 в.п. до ціни 13.10), а сьогодні (27 жовтня) ціна становить 60,1 грн за 1 десяток, що на 1 в.п. вище ціни минулого тижня”, – повідомили у Мінагрополітики.

Деталі

Із початку вересня 2022 динаміка ціна на яйця зросла з 29,91 грн за десяток в середньому по Україні до 62,01 грн станом на 27 жовтня. При тому найбільший приріст (16% до попереднього тижня) спостерігався 7 жовтня до ціни, зафіксованої 30 вересня.

“Наразі зростання роздрібної ціни суттєво сповільнюється, якщо тиждень тому ціна зросла на 9 в.п., то, станом на сьогодні, з 21.10 по 27.10 ціна зросла на 4 в.п.” – вказали у Мінагрополітики.

Виробники, як повідомляється, відновлюють поголів’я птиці задля забезпечення попиту і стабілізації ринку.

“Орієнтовно до кінця року посадять як мінімум +6,5 млн шт. птиці, що на 35-40% більше у порівнянні до поголів’я вересня. Від моменту посадки до старту повноцінного знесення яєць проходить 150 днів (5 місяців). То ж, можемо очікувати зниження ціни до економічно обґрунтованої. Ми вийшли на цінове плато, а коли збільшиться поголів’я курей-несучок, очікуємо на зниження ціни”, – зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Читайте: АМКУ почав дослідження причин підвищення цін на курячі яйця



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube