Лише в короткостроковій перспективі Україні потрібно понад $100 млрд., каже міністерка Нідерландів. А почім буде відбудова?


09:2820.10.2022

Нідерланди прагнуть допомогти з відбудовою України після війни, зокрема, шляхом об’єднання зусиль уряду, бізнесу та різних організацій.

Про це міністерка внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер сказала під час виступу на конференції в Гаазі щодо відбудови України, пише Укрінформ.

“Нідерланди підтримують Україну. Тому ми хочемо бути готовими допомогти Україні, коли вона якнайшвидше почне процес відбудови та реконструкції. Ця війна – також боротьба за свободу”, – сказала вона, подякувавши всім присутнім за бажання зробити внесок у відбудову України.

Шрайнемахер наголосила, що ця війна в Європі вбиває тисячі людей: “Війна, яка змусила мільйони покинути свою країну. Війна, яка руйнує домівки, засоби до існування та інфраструктуру”.

Урядовиця нагадала, що минулого тижня брала участь на щорічній зустрічі Світового банку у Вашингтоні, де “обговорювали величезну суму – майже 349 мільярдів доларів, які необхідні для відновлення України”.

За її словами, лише в короткостроковій перспективі необхідно понад 100 мільярдів доларів для задоволення найнагальніших базових потреб, таких як реконструкція критично важливої ​​транспортної та енергетичної інфраструктури, підтримка майбутнього сільськогосподарського посівного сезону, розмінування та підтримка переміщених осіб.

“Візит в Україну наприкінці серпня справив на мене велике враження. Я особисто побачила руйнівні наслідки жорстокого вторгнення росії. Я бачила кілька організацій, які також сьогодні тут, надають допомогу в Ірпені. А ще побачила дивовижну стійкість, коли незважаючи на війну, народ України продовжує рухатися далі. Поранений, але не зламаний. Ці враження зміцнили моє переконання, що ми повинні об’єднати зусилля: уряд, громадянське суспільство та бізнес мають працювати разом, аби допомогти українцям відновити їхню уражену війною країну”, – розповіла Шрайнемахер.

Міністерство закордонних справ Нідерландів організувало у Гаазі конференцію з питань відбудови України після війни. Зокрема, йдеться про запуск платформ державно-приватного партнерства в сільському господарстві, у сфері водних ресурсів та в галузі охорони здоров’я. Також приділяється увага короткостроковим потребам, таким як підготовка до майбутньої зими.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube