Україні необхідно 38 мільярдів доларів: новий голова НБУ назвав пріоритети на наступний рік


14:5311.10.2022

Новопризначений голова Національного банку Андрій Пишний заявив, що Україні необхідні 38 мільярдів доларів – це загальна потреба у фінансуванні на наступний рік. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НБУ.

“Наступний рік буде непростим. 38 млрд доларів – загальна потреба у фінансуванні. Його залучення – це спільна справа для усіх урядових організацій, над якою ми будемо працювати”, – сказав Пишний під час представлення на посаді 10 жовтня за участі Президента України.

Деталі

Пишний зазначив, що інституційно сильний та незалежний Національний банк є запорукою макроекономічної стабільності. Також, за його словами, один із пріоритетів щонайменше на декілька тижнів – переговори з місією МВФ та узгоджена позиція.

“Також я розумію, наскільки важливо побудувати нову якість відносин, комунікації, взаєморозуміння, діалогу з урядом. Ми прикладемо для цього максимальних зусиль”, – сказав він.

Пишний підтримує ту політику антикризового управління, яка застосовувалася раніше, і вважає, що вона наразі приносить плоди.

“Мої пріоритети на чолі НБУ очевидні: макрофінансова стабільність, ефективність макроекономічної політики, конструктивні перемовини з нашими міжнародними партнерами, відкриття доступу до тих джерел, які сьогодні нам вкрай необхідні”, – сказав Пишний.

Читайте: НБУ через масований обстріл попросив банки перевести роботу відділень у безпечний формат



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube