Польща відкрила новий канал для судноплавства, щоб зменшити залежність від росії


07:1518.09.2022

Найвище керівництво Польщі відсвяткувало у суботу відкриття нового, хоч і незавершеного каналу, що, означає, що судам більше не потрібно отримувати дозвіл росії на плавання з Балтійського моря до портів Віслинської затоки. Про це пише АР, передає УНН.

Захід був присвячений 83-річчю з дня радянського вторгнення до Польщі під час Другої світової війни та символічно продемонстрував кінець впливу Москви на економіку та розвиток регіону, що межує з Калінінградським ексклавом росії. Уряд Польщі заявляє, що водний шлях дає Варшаві повний суверенітет у північно-східному регіоні, який потребує інвестицій та економічного розвитку.

«Ідея полягала в тому, щоб відкрити цей водний шлях і більше не питати дозволу у недружньої країни, влада якої без вагань атакує і підкоряє інших», — заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Він додав, що інвестиції окупляться за рахунок збільшення вартості землі навколо каналу, за рахунок розвитку міст та портів у лагуні завдяки збільшенню торгівлі, бізнесу та туризму.

Лідер правої правлячої партії Польщі Ярослав Качинський заявив, що це «початок будівництва четвертого великого порту в Польщі (Ельблонг) та новий імпульс для розвитку цієї землі», який скоротить безробіття, яке є одним із найвищих і становить 7,6%.

Качинський наголосив, що будівництво каналу показує, що «Польща — справді незалежна, суверенна та сильна нація, що має значення».

Читайте: Робота в Польщі: працевлаштовано вже майже 400 тисяч українських біженців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube