Українцям почали надходити неправильні платіжки за газ. “Нафтогаз” радить скаржитися в НКРЕКП


11:5417.09.2022

ГК “Нафтогаз України” заявляє про тенденцію останніх кількох місяців, коли українці, що стали клієнтами компанії, почали отримують платіжки з неправильними показаннями. Про це йдеться на сторінці “Нафтогазу” в Facebook.

“Читаємо в коментарях на сторінці ГК “Нафтогаз України” про те, що клієнти отримують платіжки з нулями або геть іншими показаннями. На жаль, таке трапляється вже кілька місяців поспіль”, – визнали в компанії.

Як випливає з пояснення, облгази, які доставляють українцям газ від “Нафтогазу”, чомусь почали ігнорувати вчасно передані показання лічильників.

У “Нафтогазі” не пояснили причини дивної поведінки облгазів, яка, як видно з пояснення, тривала не завжди.

Але надали кілька порад, серед яких – писати скарги в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Що ж робити в цій ситуації українцям згідно з порадами “Нафтогазу”:

Зверніться до свого облгазу з офіційним письмовим зверненням та вимогою надати роз’яснення, чому передані вами показання лічильника зафіксовані неправильно і звідки взялася зазначена в рахунках сума.

Зверніться до НКРЕКП не просто зі скаргою про порушення з боку оператора ГРМ (облгазу), але й вимогою провести його перевірку на предмет дотримання ліцензійних умов.

Передаючи показання лічильника, фіксуйте це на фото чи відео, робіть скріншоти в особистому кабінеті чи чатботі.

Контакти НКРЕКП можна знайти за посиланням.

ГК “Нафтогаз України” також рекомендує сплачувати за фактом нарахування, а якщо у вас знову “нуль” — зробити переплату.

Нагадаємо, негласний конфлікт між “Нафтогазом” та іншими учасниками ринку поставок газу населення почалися після того, як державній компанії передали 98% усіх споживачів в Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube