ЄС заморозив активи російських олігархів вартістю 14 млрд євро


06:0604.09.2022

У шести країнах ЄС заморожено 90% активів російських олігархів, які потрапили під санкції, запроваджені у зв’язку з повномасштабним нападом на Україну.

Про це повідомляє Українська редакція «Польського радіо», передає Інше ТВ.

14 мільярдів євро – така вартість активів російських олігархів, що заморожені у країнах Європейського Союзу. Про це у суботу, 3 вересня, заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час економічного та політичного форуму в Черноббіо на півночі Італії. Він повідомив, що Спільнота закликала деякі країни вдатися до цього заходу.

У своєму виступі під час форуму Рейндерс заявив, що в шести країнах ЄС заморожено 90% активів російських олігархів, які потрапили під санкції, запроваджені у зв’язку з повномасштабним нападом на Україну.

Дідьє Рейндерс додав: «Ми закликали чотири країни», в яких, як він пояснив, зроблено ще не достатньо кроків у цьому напрямку.

Остання конфіскація відбулася в Італії. За даними ЗМІ, у серпні на Сардинії Фінансова гвардія Італії заарештувала 11-ту віллу олігарха В’ячеслава Моше Кантора, пов’язаного з путіним. Вартість нерухомості невідома.

Як повідомляло Інше ТВ, Чому Україна закликає світ до санкцій, а сама не заважає заробляти у нас росіянам, і кому за це не соромно



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube