Норвегія може виділити 2 млрд крон на забезпечення України газом


12:0030.08.2022

Уряд Норвегії пропонує виділити 2 млрд норвезьких крон ($205 млн) для того, щоб українці могли забезпечити себе газом для зимового періоду на тлі російської агресії. Про це йдеться у пресрелізі норвезького уряду від 29 серпня.
“Війна означає, що Україна гостро потребує зовнішньої підтримки. Україна попросила Норвегію взяти на себе провідну роль у забезпеченні доступу до енергії. Зараз ми стежимо і пропонуємо витратити 2 млрд норвезьких крон, щоб українці могли купувати газ восени та взимку”, – заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Норвегія планує використовувати Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) як канал підтримки закупівель газу в Україні. Норвегія також закликала інші країни підтримати купівлю газу через ЄБРР.

“У березні Україна звернулася до банку по підтримку щодо закупівлі газу, щоб компенсувати втрату власного природного газу та імпорту після вторгнення Росії. Норвегія та інші донори допоможуть Україні купувати і зберігати газ”, – заявила міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube