Безпечна торгівля з кредитним плечем: WhiteBIT пояснює, чому 3х краще, ніж 100х


16:0823.08.2022
Безпечна торгівля з кредитним плечем: WhiteBIT пояснює, чому 3х краще, ніж 100х 1
Безпечна торгівля з кредитним плечем: WhiteBIT пояснює, чому 3х краще, ніж 100х 3

Торгівля з кредитним плечем, тобто позиченими у біржі криптовалют грошима, може як позитивно, так і негативно вплинути на об’єм портфеля криптовалют інвестора. Втім, існують певні правила, що працюють в інтересах трейдера. Їх сучасна криптобіржа може запропонувати своїм користувачам вже сьогодні.

Розмір займу: як обрати оптимальну суму

Торгівля з кредитним плечем – це взаємодія криптоінвестора та криптоторгової платформи. У рамках цієї взаємодії біржа криптовалют надає користувачеві необхідну суму коштів у позику із щоденною комісією. Ця сума коштів напряму залежить від кількості активів, які трейдер виставляє в ордері. Тобто додаючи 1 власний BTC у short чи long позицію, трейдер може збільшити цю суму в декілька разів.

Зазвичай інвестори користуються позиченими коштами тоді, коли мають бачення, що ціна активу буде рухатися у вигідний для ордерної пропозиції бік.

Від платформи до платформи розмір кредитного плеча, тобто те, у скільки разів може бути помножена сума на ордер, відрізняється. Невелике кредитне плече наразі пропонують лише кілька платформ на світовому ринку. Експерти WhiteBIT не радять трейдерам-початківцям ризикувати великими іксами.

“Коли ми працювали над створенням умов для маржинальної торгівлі на нашій платформі, ми орієнтувалися на інтереси наших трейдерів у тому числі. Саме тому наша криптовалютна біржа надає можливість робити перші кроки у торгівлі з кредитним плечем, помножуючи маржинальний баланс на 1, 2, 3, 5, чи то 20 разів, не більше. Таким чином інвестор зменшує ризики для себе”, – пояснюють представники платформи.

Волатильна криптовалюта – біржа може підстрахувати від втрат

Ринок криптовалют – надзвичайно волатильний. Вартість активу може змінюватися щосекунди, в залежності від попиту на нього та чинної пропозиції.

Таким чином, вартість активу може несподівано змінитися у негативну сторону для ордера трейдера. На цей випадок на біржі має бути кілька важливих інструментів, пояснюють експерти WhiteBIT.

Ліквідація ордера трейдера наступає у той момент, коли кількість його власних коштів у позиції зменшується до мінімуму. Зазвичай світові торговельні майданчики автоматично ліквідовують такі позиції. Тобто трейдер має бути дуже уважним до коливання ціни на актив, яким торгує, щоб не втратити кошти. Українські біржі криптовалют мають такий самий принцип.

Втім, існує таке поняття, як margin call. Це спеціальна додаткова функція, яку надає українська криптовалютна біржа WhiteBIT. Завдяки margin call позиція трейдера не ліквідовується, бо вiн отримує шанс подовжити їй життя.

Ключовим у цьому випадку є те, що українська біржа криптовалют WhiteBIT має крос-маржинальний вид маржинальної торгівлі. Тобто на відміну від інших платформ, тут надається можливість поповнювати маржинальний баланс, і у випадку, коли кошти на позиції закінчуються, вони можуть бути використані для поповнення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube