Суд передав для реалізації заарештовані 6,2 тис. т глинозему «РусАла


08:3117.08.2022

Шевченківський районний суд Києва за клопотанням Бюро економічної безпеки (БЕБ) передав для реалізації Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), заарештовані 90 вагонів з 6,23 тис. т глинозему російської компанії «РусАл».

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Згідно з ухвалою суду від 4 серпня поточного року, клопотання БЕБ про визначення порядку зберігання речових доказів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №72022000410000003 від 5 квітня 2022 року, було задоволено.

Суд визначив порядок зберігання для реалізації речових доказів у вказаному кримінальному провадженні шляхом передачі АРМА заарештованих товарно-матеріальних цінностей у вигляді 6,228 тис. т глинозему, що належить ПАТ «Русал Братск», розміщеного в 90 залізничних вагонах.

У ході досудового розслідування від Департаменту аналізу та управління ризиками БЕБ отримано інформаційну довідку, відповідно до якої встановлено, що фактичними власниками заарештованого глинозему є ПАТ «РусАл Братск» (РФ) та «RS International Gmbh» (Швейцарія), які входять до «РусАла». Глинозем було визнано речовими доказами у цій справі, нею було накладено арешт. Вартість глинозему визначена у розмірі понад 80 млн грн.

Як повідомлялося, СБУ наклала арешт на майно російських корпорацій «Ростех», «РусАл» та «Татнафта» загальною вартістю понад 4,5 млрд грн. За результатами слідства заблоковано 9 активних українських підприємств, які належать до впливових фінансово-промислових груп РФ.

Нагадаємо, що своєю чергою українська прокуратура передала в управління АРМА корпоративні права українських підприємств російської корпорації «РусАл», зокрема, Миколаївського гліноземного заводу.

Раніше, 1 березня 2022 року на НГЗ заявили, що завод стає на рециркуляцію (зупинено).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube