Єгипет став хабом перевалки нафтопродуктів з рф – в обхід санкцій


11:2204.08.2022

Росія знайшла новий спосіб доставити свою нафту на ринок за умов західних санкцій. Для цього вона використовує невеликий єгипетський порт Ель-Хамра.

Про це пише агентство Bloomberg.

За інформацією видання, вранці 24 липня вантаж обсягом близько 700 тисяч барелів російської нафти було доставлено на єгипетський нафтовий термінал Ель-Хамра на середземноморському узбережжі. За кілька годин інше судно забрало всю партію чи її частину з порту.

Ель-Хамра управляється єгипетською компанією Western Desert Operating Petroleum Co. і має шість резервуарів для зберігання, здатних вмістити 1,5 млн барелів сирої нафти. Термінал був побудований для перевалки сирої нафти, що видобувається в західній пустелі Єгипту, що дозволяє змішувати російську нафту з місцевою. І такий крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу.

За кілька годин після того, як перший танкер Crested залишив Ель-Хамру, прибув ще один Chris. Коли судно залишило Ель-Хамру 28 липня, його вантажні відсіки були майже повними. Наразі воно пришвартоване до нафтового терміналу Рас-Шухейр на узбережжі Червоного моря в Єгипті. Цей термінал також дозволяє змішувати російську нафту з єгипетськими баррелями.

Bloomberg нагадує, що росія вже використовує Єгипет як транзитний маршрут для мазуту. Поки що неясно, чи використовувався порт Ель-Хамра один раз, чи схема повториться.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube