У Франції заморозили російські авуари на 1,2 млрд.євро


07:0402.08.2022

У Франції в рамках європейських санкцій заморозили російські авуари (з французької avoir — багатство, майно, актив) на 1,2 млрд євро.

Ця сума не включає заморожені у Франції активи Центробанку рф, яких набагато більше.

Про це повідомив директор французької фінансової розвідки (Tracfin) Гійом Валет-Валла (Guillaume Valette-Valla) в інтерв’ю La Tribune, пише RFI.

За словами директора Tracfin, йдеться як про фінансові, так і про нефінансові російські авуари у Франції.

Блокування активів засноване на європейському законодавстві, яке встановлює список осіб, які перебувають під санкціями, зазначив Гійом Валет-Валла. За його словами, пошук російських авуарів, які підлягають блокуванню, вимагав значної мобілізації міністерства фінансів у першому триместрі 2022 року.

Раніше повідомлялося, що після повномасштабного вторгнення російських військ до України в міністерстві фінансів Франції запрацювала цільова група з виявлення російських активів, які потрапили під санкції ЄС, наприклад, яхт та об’єктів нерухомості. До неї увійшли зокрема агенти фінансової розвідки.

У квітні міністерство фінансів повідомляло про те, що у Франції було заморожено 23,7 млрд російських активів у рамках санкцій ЄС, при цьому 22,8 млрд — це активи ЦБ РФ.

Наприкінці червня цільова група, до якої входять представники профільних відомств США, Франції, Австралії, Канади, Німеччини, Японії, Італії, Великобританії, а також Європейської комісії, повідомляла про заморожування 30 млрд доларів авуарів російських олігархів та блокування близько 300 млрд доларів активів ЦБ РФ. У комюніке зазначалося, що робота з виявлення російських активів, що потрапляють під санкції, триває.

Як повідомляло Інше ТВ, 392,1 млн євро: в Чехії назвали, на яку суму заморозили російських активів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube