Позбутися залежності від Китаю. США виділить $280 млрд. на виробництво мікрочіпів


10:2730.07.2022

Конгрес США прийняв закон, згідно до якого уряд країни виділить $280 млрд на виробництво мікрочіпів та створить нові робочі місця у відповідній галузі. Передбачається, що це допоможе Штатам позбутися залежності від Китаю, який в останні роки став лідером у виробництві напівпровідників.

Про це повідомляє «Голос Америки».

За інформацією видання, Палата представників у четвер затвердила пакет на $280 млрд для стимулювання напівпровідникової промисловості та наукових досліджень з метою створити більше робочих місць у сфері високих технологій у Сполучених Штатах і допомогти галузі краще конкурувати з міжнародними конкурентами,  насамперед з Китаєм.

Після того, як у Палаті представників законопроект було схвалено 243 голосами проти 187, він був надісланий президенту Джо Байдену. Сенат ухвалив законопроект у середу: «за» було віддано 64 голоси, «проти» – 33.

«Сьогодні Палата прийняла законопроект, який здешевить автомобілі, техніку та комп’ютери. Це знизить вартість товарів повсякденного попиту. Це створить високооплачувані робочі місця на виробництві по всій країні та одночасно зміцнить лідерство США в галузях майбутнього», – сказав Джо Байден після підписання документу.

Цікаво, що більшість республіканців висловилася проти прийняття закону. В партії вважають, що уряд не повинен витрачати мільярди на субсидування напівпровідникової промисловості. Керівництво республіканців в Палаті представників рекомендувало проголосувати проти законопроекту, оскільки «він забезпечить величезні субсидії та податкові пільги конкретній галузі, яка не потребує додаткових державних вливань».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube