У Стамбулі розпочалася чотиристороння зустріч з експорту зерна з України


15:2313.07.2022

У Стамбулі розпочалася чотиристороння зустріч за участю експертів України, Туреччини, Росії та ООН, під час якої сторони планують обговорити функціонування морських коридорів для транспортування українських зернових. Про початок зустрічі повідомили російське пропагандистське інформагентство.

Зазначимо, що глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що домовленість щодо експорту нашого зерна на фінальній стадії. Останнє питання стосується вирішення питань безпеки, пов’язаних із позицією РФ.

Раніше повідомлялося, що Україна щодня працює над питанням розблокування експорту зерна, проте хоче гарантій безпеки третьої сторони. Про це заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, переговори щодо експорту зерна ведуться безпосередньо з генсекретарем ООН Антоніу Гутеррішем та Туреччиною. На сьогодні Україна може експортувати 22 млн тонн ячменю, пшениці та кукурудзи.

Нагадаємо, звільнення острова Зміїний відкрило український судохідний канал до гирла річки Дунаю, що дещо зменшує черги для суден з агропродукцією перед вхідом до румунського каналу. Але цього замало для вивезення експортних запасів зерна в Україні минулого сезону.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube