Американська компанія розробить оновлене ТЕО для будівництва двох блоків Хмельницької АЕС


08:3113.07.2022

Американська Westinghouse Electric Company підписала контракт з українським «Енергоатомом» на розробку оновленого техніко-економічного обґрунтування будівництва двох блоків AP1000 на Хмельницькій АЕС в Україні.

Про це йдеться у заяві американської компанії, пише «Главком».

Westinghouse надасть технічну інформацію щодо встановлення AP1000 на підтримку оновленого ТЕО «Енергоатому» для будівництва двох реакторів AP1000 на Хмельницькій АЕС.

«Це важливі кроки для енергетичної незалежності України. Ми готові надати наші технології та обладнання для заводу AP1000 в Україні та постійно надихаємося непохитною рішучістю та стійкістю наших стратегічних партнерів», – зазначив президент Westinghouse Energy Systems Девід Дарем.

У вересні 2021 року «Енергоатом» та Westinghouse підписали меморандум про будівництво п’яти енергоблоків АЕС в Україні. На початку червня 2022 року компанії підписали угоди про збільшення кількості ядерних енергоблоків, які будуватимуться за технологією AP 1000 в Україні, з п’яти до дев’яти одиниць та про створення в країні інженерно-технічного центру Westinghouse.

«Енергоатом» є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південноукраїнську, Рівненську та Хмельницьку станції із 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,8 ГВт.

Як повідомляло Інше ТВ, «Енергоатом» взяв в «Укргазбанку» кредит у 1,5 млрд грн – ці кошти будуть спрямовані на закупівлю свіжого ядерного палива в американської компанії Westinghouse у 2022 році.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube