«Російські обіцянки завжди пусті. Для експортування зерна з українських портів потрібна місія ВМС» – Україна в ОБСЄ


07:3410.06.2022

Для забезпечення функціонування експортних коридорів у Чорному морі з метою вивезення українського зерна потрібна міжнародна місія військово-морських сил.

Як передає Укрінформ, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

“Україна максимально чітко висловила свою позицію щодо морських портів: для захисту берегової лінії потрібна військова техніка, а для патрулювання експортних шляхів у Чорному морі – місія військово-морських сил”, – заявив він.

Український посол указав: враховуючи нещодавній російський ракетний удар по зерновому терміналу в Миколаєві, “не можна виключати плани росії використати такий коридор для нападу на Одесу та південь України”.

За його словами, Україна цінує зусилля партнерів, спрямовані на розблокування українських портів з метою вивезення зерна, однак “треба бути обережними”. “Російські обіцянки завжди пусті. Скільки разів вони обіцяли не нападати на українців?”, – резюмував Цимбалюк.

Як повідомляло Інше ТВ, Розмінування українських портів триватиме кілька місяців — ООН



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube