У США додали до санкційного списку ще 71 компанію з росії та білорусі


09:0003.06.2022

Бюро промисловості та безпеки при Міністерстві торгівлі США додало до списку компаній, з якими американським фірмам заборонено вести бізнес без отримання урядової ліцензії, 71 компанію з росії та Білорусі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву бюро, пише «Громадське».

Наразі у так званому чорному списку Міністерства торгівлі США, який розширювали з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, вказані 322 компанії.

За даними Reuters, до нього внесли кілька авіазаводів, суднобудівних і науково-дослідних інститутів з рф та Білорусі.

Зокрема, йдеться про підрозділи Російської академії наук: Інститут проблем передачі інформації імені А. А. Харкевича РАН, Інститут проблем управління ім. В.О. Трапєзнікова тощо.

Також у списку є Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство — один з найбільших російських заводів пасажирських і вантажних літаків — та Іркутський авіаційний завод, який з 1934 року виготовив майже 7 тисяч літаків більш ніж 20 типів і випускає авіалайнери сімейства МС-21.

Заступник міністра торгівлі США з питань промисловості та безпеки Алан Естеве заявив, що Сполучені Штати та міжнародні партнери ввели жорсткі, жорсткі обмеження на здатність росії отримувати предмети та технології, необхідні для підтримки військової агресії.

Як повідомляло Інше ТВ, Без патріарха Кирила: посли ЄС затвердили 6-й пакет санкцій проти росії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube