В Україні запустили платформу для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору


19:4301.06.2022

В Україні запрацювала електронна платформа для збору інформації про завдані збитки аграрному сектору від війни з РФ.

Про це йдеться на сторінці парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики, пише ЛБ.

“Окупанти цілеспрямовано мінують поля, викрадають та підривають сільськогосподарську техніку, знищують об’єкти аграрної інфраструктури. Саме тому оцінка завданих збитків – це важливий етап в подальшій відбудові аграрного потенціалу нашої держави”, – наголосили в комітеті.

З цією метою асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” за підтримки Мінагрополітики створили електронну платформу для збору інформації про завдані збитки.

В комітеті кажуть – завдяки сайту фіксуватимуть і документуватимуть збитки і шкоду для опрацювання органами державної влади та подальшого відшкодування й компенсацій.

“Види майна, які можна фіксувати, як зруйновані, викрадені чи пошкоджені: земельні ділянки, інфраструктурні об’єкти, сільськогосподарська техніка, вантажні та легкові автомобілі, запаси ресурсів, обладнання та устаткування, продукція тваринництва, продукція рослинництва”, – зазначили в аграрному комітеті.

Читайте: Украина поступает мудро, у нее все еще есть хорошие шансы остановить, а затем свести на нет успехи россии, — ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube