В Україні вже задокументували збитків від знищення росіянами цивільної інфраструктури на понад $90 млрд.


17:0214.05.2022

Російські війська вже знищили в Україні 6,3 тис.км головних колій, пошкодили 23 573 км автодоріг, пошкодили 41 залізничний та 289 автомобільних мостів.

Про це на Міжнародній конференції «Європа Карпат», яка відбулася сьогодні, 14 травня у польському місті Красичин, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Російські війська свідомо знищують цивільну інфраструктуру України. Сума тільки задокументованих збитків вже сягнула понад 90 млрд доларів, і з кожним днем війни цей показник зростає», – цитують Кубракова у пресслужбі відомства.

Міністр інфраструктури підкреслив, що в умовах збройної агресії росії довелося оперативно перебудовувати логістику. «Наразі працюємо над забезпеченням ланцюгів доставки вантажів, змінюємо напрямки торговельних потоків через блокаду українських морських портів та втрату близько 23% залізничної мережі», – сказав Кубраков.

В Міністерстві інфраструктури очікують, що європейські партнери надалі допомагатимуть в розв’язанні логістичних проблем, а також візьмуть участь у відбудові транспортної інфраструктури України.

Як повідомляло Інше ТВ, у інтерв’ю заступник начальника Миколаївської ОВА Валентин Гайдаржи заявив, що на відновлення та ремонт доріг Миколаївської області необхідно 97 млрд.грн., загалом же для відновлення усіх об’єктів Миколаївщині попередньо на цей час необхідно 155 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube