Брянський тракторний завод зупинився – він одержував коробки передач з Харкова, який сьогодні руйнує россійська армія


14:5426.04.2022

Брянський тракторний завод» зупинився через відсутність поставок машино-комплектів з Харкова. Про це пишуть Наші гроші  з посиланням на «Брянский ворчун» і «Брянск Today».

Робота «тимчасово призупинена», бо не надходять машино-комплекти із «Харківського тракторного заводу». Це з’ясувалось на засіданні оперативного штабу щодо забезпечення сталого розвитку економіки та соціальної стабільності, яке нещодавно провів губернатор Брянської області Алєксандр Богомаз. Завод уклав із Роспрацею угоду для тимчасового працевлаштування працівників на 4,7 млн ​​рублів (для переведення суми у гривні діліть приблизно на три). Вже працевлаштували 72 особи (невідомо, чи це всі, хто у простої).

Видання скептично поставилось до згаданої тимчасовості:

«Один із варіантів (і, ймовірно, також поки що єдиний) – розміщення замовлення на виготовлення необхідних машино-комплектів на Мінському тракторному заводі. Про те, як там дивляться на перспективу подібної співпраці та чи можлива вона технологічно і в принципі, не повідомляється».

Ніхто зі сторони не обіцяв «Брянському тракторному заводу» робити найважливіше – коробку передач. Богомаза запевнили, що цей вузол планується освоїти на власному виробництві, ніби це виточити якийсь болт або підрихтувати у нього капелюшок.

«Навіть провідні виробники автомобільної та спеціальної техніки витрачають на розробку і початок виробництва коробок передач не один рік, а то й десятиліття. Але то вони, скрупульозні й задумливі, а наш, Брянський тракторний завод – зовсім інша справа, певне. Там і не таке здатні запустити у виробництво в стислий, дуже стислий термін, упевнені профільні чиновники. Головне – віра. І позитивний настрій», – іронізує видання.

«Брянський автомобільний завод» входить у держконцерн «Алмаз-Антей». У 2018 році там налагодили виробництво «клонів» тракторів «ХТЗ». Незадовго до того сам «ХТЗ» потрапив під санкції російської влади, тож доступ до російського ринку йому закрили.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube