Україні потрібно не менше $5 млрд. на місяць, щоб покрити усі витрати і виграти війну, – Мінфін


09:2926.04.2022

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна шукає в цілому не менше 5 мільярдів доларів США на місяць у вигляді міжнародної допомоги для покриття витрат країни.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Washington Post.

Виступаючи у Вашингтоні на зустрічах з високопоставленими офіційними особами США, міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що Україна розраховує отримувати від США по 2 мільярди доларів на місяць на покриття невідкладних витрат у квітні, травні та червні. Всього країні потрібно не менше 5 мільярдів на місяць.

“Нам потрібно заповнити цю прогалину прямо зараз, щоб залучити необхідне фінансування і виграти цю війну”, — сказав Марченко в інтерв’ю виданню. 

За словами міністра, ці кошти необхідні, щоб продовжувати виплачувати пенсії, зарплати працівникам охорони здоров’я та освіти та на інші гуманітарні потреби. Україна могла б надрукувати більше грошей, щоб покрити деякі з цих витрат, але це призвело б до стрибка інфляції.

Як повідомляло Інше ТВ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна отримала запевнення від партнерів щодо надання фінансової допомоги у необхідних розмірах для перекриття бюджетного дефіциту в наступні місяці.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube