США планує виділити $682 млн для України у 2023 році


06:0629.03.2022

У проєкті бюджету США на 2023 рік, спрямованому на розгляд до Конгресу, пропонується виділити $682 млн для України.

Про це пише Інтерфакс-Україна, передає Інше ТВ.

У розділі, присвяченому фінансуванню Держдепу, запропоновано виділити $682 млн для України – на $219 млн більше порівняно з 2021 роком – для “продовження протистояння російській ворожій активності” та задоволення потреб країни у сфері безпеки, енергетики, кібербезпеки.

Росія та Китай у проєкті бюджету США на 2023 фінансовий рік названі основними “стійкими загрозами” для країни.

“Протистояння стійким загрозам: залишаючись сфокусованим на підтримці міцної оборони проти Китаю та Росії, бюджет також дозволить міністерству оборони протистояти іншим постійним загрозам, зокрема від Північної Кореї, Ірану та радикальних екстремістських документів”, – йдеться в документі.

У частині, присвяченій фінансуванню міністерства оборони, зазначається, що бюджет передбачає виділення на потреби відомства $773 млрд. При цьому для Пентагону пріоритетним викликом названо Китай, і особливо наголошується на необхідності посилення сил стримування в Індо-Тихоокеанському регіоні.

У розділі з фінансуванням Пентагону перераховано ще цілу низку пріоритетів Білого дому в оборонній сфері. Зокрема, йдеться про модернізацію американської ядерної тріади – “основного аспекту інтегрованих засобів стримування” США, про розвиток кіберзахисту, створення сучасних ВПС, оптимізацію будівництва військових кораблів, включно з модернізацією ядерних підводних човнів.

Також плануються інвестиції в розвиток ударних засобів великої дальності, зокрема гіперзвукових, у підвищення захищеності розгорнутих США в космосі систем, оптимізацію структури збройних сил, оборонні дослідження, посилення системи постачання та промислової бази військових США.

Як повідомляло Інше ТВ, У США поки що не бачать доказів, що кремль обмежиться Донбасом.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube