Ігор Кузьмін: В пріоритеті області є продовження реалізації проєкту Президента України «Велике Будівництво»


11:5805.03.2021

Для Миколаївської області залишається пріоритетним завданням щодо реалізації Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике Будівництво». Про це під час онлайн-брифінгу повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін.

Ігор Кузьмін зауважив, що наразі в Миколаївській ОДА відбулася реорганізація і вже виконані завдання в частині тих управлінь і відділів, які відповідають за «Велике Будівництво». Вже створено і запущено роботу Державного підприємства «Агенція автомобільних доріг Миколаївської області», яке буде виступати замовником доріг місцевого значення, проводити тендерні закупівлі, розробку проєктів та їх реалізацію на цих дорогах.  

«Це достатньо велика кількість доріг, яка декілька років тому була передана в управління ОДА. Тому, наразі ми відповідаємо за цю категорію доріг, які отримують відповідну субвенцію з державного бюджету», – сказав заступник голови облдержадміністрації.

Для отримання даної субвенції першим кроком має стати узгодження переліку доріг, відповідно до суми, яку було отримано з Державного агентства автомобільних доріг України, оскільки саме воно є розпорядником коштів цієї субвенції.

«Ми цю роботу провели ще на початку лютого. Разом з депутатами обласної комісії визначили перелік тих територій, які будуть отримувати кошти субвенції. І ми гадаємо, що найближчим часом вже отримаємо від голів територіальних громад проєкти з відповідними експертизами. І тоді, ми зможемо перейти до другого етапу, а саме будівництва цих доріг», – зазначив Ігор Кузьмін.

За його словами, в цьому році було виділено кошти близько 18 територіальним громадам на будівництво доріг, які мають значення для відповідної території. Тобто, за наступні два-три роки буде можливість побудувати або капітально відремонтувати дороги в ТГ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube