Андрій Вадатурський: «Кабмін хоче вберегти Адміністрацію морських портів України від реорганізації та приватизації»


10:4115.04.2015

Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Андрій Вадатурський занепокоєний намірами Кабінету Міністрів України вберегти Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» від реорганізації та приватизації. Він навів низку фактів, що підтверджують неефективність роботи та недоцільність функціонування ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ). У зв’язку з цим Андрій Вадатурський звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням порушити питання недоцільності включення АМПУ до переліку державних підприємств, що не підлягають приватизації.

«Під час опрацювання питання законодавчої ініціативи стосовно виключення державних стивідорних компаній – морських торговельних портів з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, з відповіді Фонду державного майна України довідався про наміри Кабінету Міністрів України включити під час роботи над проектом Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» до переліку акціонерних товариств, державні пакети акцій яких не підлягають приватизації, та державних підприємств, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані (додаток 2 до зазначеного законопроекту) Державне підприємство «Адміністрація морських портів України». Це мене здивувало», – наголосив А.Вадатурський.

За словами парламентарія, під час підготовки ним законопроекту щодо реорганізації Адміністрації морських портів України він виявив низку фактів, що підтверджують неефективне використання коштів від портових зборів. «Цікавою є інформація щодо використання Адміністрацією морських портів коштів на адміністративні витрати. Так, у 2013 році (з червня) АМПУ використало на ці потреби 147,5 млн. грн., а в 2014 році – 303 млн. грн.», – зауважив народний обранець. Він також додав, що в розрізі 2012-2014 рр. адміністративні витрати портової галузі (без Криму) становили в 2012 році (за відсутності АМПУ) – 237,2 млн. грн., в 2013р. (АМПУ створена в червні) – 356,2 млн. грн. (ріст 50,17% або 119 млн. грн.) і в 2014р. – 485,1 млн. грн. (ріст відносно 2013р. 36,19 % або 128,9 млн. грн.).

Андрій Вадатурський також встановив факти нераціонального використання коштів від портових зборів Адміністрацією морських портів України. Він зазначив, що портові збори збираються у всіх морських торговельних портах, проте не використовуються повною мірою на капітальні видатки того порту, де їх було зібрано, що суперечить частині 1 статті 22 «Портові збори» Закону України «Про морські порти України», згідно якої «фінансування утримання гідротехнічних споруд в об’ємах, необхідних для підтримання їх паспортних характеристик, здійснюється за рахунок портових зборів, що справляються у морських портах, де розташовані такі гідротехнічні споруди». «Згідно наявних даних, протягом 2013-14рр. значні капітальні видатки мали місце лише в Южному та Одеському морських торговельних портах, а по багатьох портах капітальні видатки були відсутні», – повідомив А.Вадатурський.

На підставі виявлених фактів зловживань політик звернувся з депутатським зверненням до Прем’єр-міністра України з проханням вивчити наведені свідчення та розглянути питання недоцільності включення Адміністрації морських портів України до вищезазначеного переліку державних підприємств, що не підлягають приватизації. «Крім цього, прошу розглянути питання реорганізації зазначеного підприємства шляхом поділу, створивши в кожному морському порту державне підприємство – адміністрацію морського порту, а служби капітанів морських портів включити до складу центрального органу виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпеки на морському та річковому транспорті. Для цих цілей мною зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про морські порти України», – зазначив Андрій Вадатурський у своєму зверненні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube