Шахраї викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи фейкові петиції про присвоєння “Героя України” захисникам, – Мін’юст


14:1429.04.2024

Шахраї викрадають акаунти WhatsApp, використовуючи несправжні петиції про присвоєння звання “Героя України” загиблим захисникам, пише ЛБ.

Зловмисники розсилають повідомлення в WhatsApp, закликаючи проголосувати за електронну петицію про присвоєння звання “Герой України” посмертно військовослужбовцям ЗСУ. Повідомлення містять посилання на фейковий сайт, який імітує офіційну вебсторінку “Електронних петицій”.

Користувач переходить за посиланням у повідомленні, де на фейковому сайті пропонується ввести номер телефону та отримати код. Після введення коду зловмисники отримують доступ до акаунту WhatsApp.

В результаті зловмисники можуть читати повідомлення, бачити фото та відео, а також надсилати повідомлення від імені користувача.

Мін’юст також надав рекомендації Держспецзв’язку, як захиститися від шахраїв:

Не переходьте за посиланнями в підозрілих повідомленнях WhatsApp.
Перевіряйте доменне ім’я сайту, перш ніж вводити будь-які дані. Офіційна сторінка «Електронних петицій» розміщена за адресою: https://petition.president.gov.ua/.
Ніколи не вводьте код, отриманий через SMS, на сторонніх сайтах.
Ставтеся критично до будь-яких закликів перейти за посиланням чи відсканувати QR-код.
Налаштуйте двофакторну автентифікацію.

Звертайтеся в CERT-UA у разі виявлення підозрілої активності за електронною адресою cert@cert.gov.ua або телефоном +38 (044) 281-88-25.

Читайте: На Миколаївщині двоє мешканців віддали шахраям понад 300 тис.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube