Розікрали 3,7 млн грн на відновленні енергоінфраструктури Одещини: двом підрядникам повідомлено про підозру


17:1027.03.2024

Два підрядники розікрали 3,7 мільйона гривень на відновленні енергоінфраструктури Одещини після ворожих обстрілів. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, пише УНН.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури директорам двох підрядних компаній повідомлено про підозру у заволодінні державними коштами та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України), – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрювані заволоділи державними коштами виділеними на відновлення енергетичної інфраструктури регіону, яка була пошкоджена через ворожі обстріли взимку минулого року.

Зазначається, що НЕК “Укренерго”, з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів, уклало договір з підрядною організацією для здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати роботи з демонтажу та переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

В якості субпідрядної організації для залізничних перевезень підрядник залучив раніше знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування.

Підозрювані, достеменно знаючи, що автотрансформатори вже перевезено територією Одеської області, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості їх транспортування та послуг з міжнародних перевезень, які фактично не виконувались.

Читайте: САП: суд відпустив фігуранта справи про розкрадання коштів “Укренерго” під заставу



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube