В Іспанії ліквідована група шахраїв з криптовалютой: у складі групи – українці, росіяни, казахи та молдовани (ФОТО)


10:0627.03.2024

Заарештовані привласнили понад 50 тис. євро в криптовалюті, адаптувавши добре відомий спосіб шахрайства до нових технологій.

Про це пише іспанське МВС, передає Інше ТВ.

Підрозділи судової поліції Цивільної гвардії в рамках операції “Magictheft” заарештували 12 осіб, які належали до злочинної організації, що спеціалізувалася на скоєнні злочинів у сфері шахрайства в установах, і встигли здійснити 20 шахрайських операцій у Барселоні, Таррагоні, Жироні та Валенсії, а також Дубаї. 

 Затримані привласнили понад 50 000 євро в криптовалюті, адаптувавши добре відомий спосіб шахрайства до нових технологій. Вартість заблокованих активів та рахунків членів організації становить 40 000 євро.

Під час операції агенти змогли підтвердити, що члени організації відвідували відкриті для громадськості заклади у провінціях Барселона, Таррагона та Валенсія з наміром зняти кошти готівкою з раніше здійсненого переказу.

Діяльність організації полягала в тому, що один з її членів заходив до закладу і повідомляв продавцю, що надіслав суму в 2,500 USDT (stable coin), тоді як реальна сума переказу становила 2,500USDT.

Продавець не розумів, що переказ був здійснений в англосаксонській системі числення, і продавець видала 2500 євро готівкою (максимальна дозволена сума), а решту USTD поклала на гаманці, контрольовані організацією.

У такий спосіб шахраї здійснили загалом 20 шахрайських операцій у Барселоні, Таррагоні, Жироні та Валенсії, а також у Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати), де ліміти на операції з готівкою є вищими, і навіть спробували провести операцію на суму 100 000 євро.

Після того, як шахрайство було скоєно, жертви зрозуміли, що сталося, наприкінці робочого дня, коли перерахували гроші, оскільки вони не збігалися з отриманими переказами.  

З цієї причини 12 членів організації у віці від 19 до 49 років, громадяни України, Росії, Казахстану та Молдови, були заарештовані в провінціях Жирона, Барселона та Валенсія.

Як повідомляло Інше ТВ, Це рекорд: скільки грошей отримали від своїх жертв хакери-вимагачі у 2023 році



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube